Бойовик відкривав стрілянину по бійцях ООС / фото facebook.com/30brigade

У понеділок, 13 травня, бійці 30-ї механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького стали свідками того, як бойовик у Донецькій області підірвався на власній гранаті.

Про це повідомила прес-служба бригади на сторінці у Facebook. Зазначається, що терорист намагався приховано рухатися в бік позицій українських військових.

Читайте також"Можуть зайняти місто в будь-який момент": ЗСУ розгромила окупантів під Горлівкою, терористи в паніці - блогер (фото)

Відео дня

"На голосове попередження українських бійців зупинитися і скласти зброю горе-бойовик відкрив вогонь по наших військовослужбовцях, які, в свою чергу, адекватно відповіли з рівнозначної зброї. Під час нетривалої перестрілки непроханий гість отримав поранення. Розуміючи, що на допомогу своїх "товаришів" розраховувати не може, а першу медичну допомогу будуть надавати, як завжди, тільки "злі укропи", він вирішив героїзувати себе й увічнити своє прізвище: засунув гранату під бронежилет у спробі підірвати всіх, хто вирішить наблизитися і спробує допомогти нещасному", - йдеться в повідомленні.

Однак граната здетонувала раніше, ніж бойовик запланував.

"Якби загиблий менше вірив своїм "політрукам" і російським пропагандистським ЗМІ про "кровожерливість бандерівців" і знав, що всім пораненим українська сторона завжди надає медичну допомогу, дотримуючись Женевської конвенції, то поранений мав би всі шанси жити далі", - зазначили бійці.

Бойовик самоліквідувався / фото facebook.com/30brigade

Раніше на Донбасі на Світлодарському напрямку українські військові знищили дві бойові машини піхоти бойовиків.