Ілюстрація / REUTERS

Російсько-окупаційні війська на Донбасі обстріляли з артилерійських систем житлові будинки в населеному пункті Золоте.

Про це повідомляють в прес-службі ООС 18 травня.

Українська сторона СЦКК зазначає, що обстрілювали населений пункт вранці 17 травня.

Відео дня

Читайте такожСитуація на Донбасі: бойовики гатили із артилерії та мінометів

"Встановлено, що близько сьомої ранку збройними формуваннями РФ з напрямку Первомайська здійснено обстріл населеного пункту Золоте-1 із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм. В ході проведення обстеження мобільною групою УС СЦКК зафіксовано, що по вулиці Лесі Українки від попадання в будинок та розриву артилерійського снаряду калібру 122 мм зруйновано дах, частково пошкоджено стелю, санітарні прибудови, коридор та кухня, вікна у спальні. Власник будинку повідомив, що під час обстрілу він вийшов на вулицю, і це його врятувало від загибелі", – йдеться в повідомленні.

Водночас, під час обстрілу зазнали пошкоджень і сусідні будинки, де було зафіксовано вибите скло у вікнах житлових та господарчих будівлях, ще в одному помешканні по вулиці Чайковського пошкоджено вікна у теплиці та бесідці.

Представники моніторингової групи зафіксували шість свіжих вирв від влучання артилерійських снарядів калібру 122 мм на відстані близько 60 метрів від автомобільного шляхопроводу.

Нагадаємо, нещодавно збройні формування Російської Федерації та їхні найманці вдалися до обстрілів житлових будинків та школи населеного пункту Золоте-5.