На наступний день після операції боєць почав ворушити кінцівками / фото: Сергій Риженко/Facebook

Нейрохірург Андрій Сірко провів складну операцію з вилучення кулі з голови українського військовослужбовця, пораненого в районі ООС.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний лікар Дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

"Вчора куля Олександру пробила око, пройшла через серединні структури мозку, зупинилася біля потиличної кістки черепа. Голова вся в бинтах, тільки трубка апарату ШВЛ показує контури людини. Досвідчений нейрохірург Андрій Сірко, зваживши всі "за" і "проти", пішов на складну операцію. Години важкої роботи не пройшли дарма. Після трепанації, видалення уламків черепа і кулі боєць отримав шанс», - написав він.

Відео дня

Читайте також"Я теж міг загинути": новий глава Генштабу розповів про Іловайську трагедію

За словами Риженка, вже сьогодні поранений боєць показав перші ознаки позитивної динаміки, почавши ворушити кінцівками.

«Приїхала до нього наречена Аня, вона чекає на дитину. Каже, зі сльозами на очах, - я його буду любити будь-якого, важке поранення і втрата ока не перешкода для нашого спільного життя, лише б вижив. Олександру 24 роки, солдатів ЗСУ, родом з Миколаєва", - розповів Риженко.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу бойовики порушили режим припинення вогню п'ять разів. За даними штабу ООС, двічі противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами. В результаті обстрілу поранення отримав один боєць ООС.