Ілюстрація REUTERS

Бойовики обстріляли непідконтрольний українському уряду населений пункт Сентянівка у Луганській області з метою дискредитації Збройних сил України.

Читайте такожОБСЄ зафіксувала озброєння біля будинків мирних мешканців на Донбасі (відео)

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) на сторінці штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

Відео дня

"Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування Російської Федерації та їх найманці продовжують вдаватися до практики підступних обстрілів населених пунктів на тимчасово окупованій території України, намагаючись звинуватити в цьому підрозділу Об'єднаних сил. Подібні безвідповідальні та агресивні дії російсько-окупаційних військ спрямовані на дискредитацію ВСУ, а головне - створюють загрозу життя мирного населення", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК з посиланням на дані звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ інформує, що 29 травня у Сентянівці спостерігачі СММ зафіксували пошкодження 6 будинків. За оцінкою Місії, пошкодження будинків викликані попаданням осколків. За словами місцевих жителів, обстріл будинків стався рано вранці 29 травня.

"При детальному вивченні інформації, викладеної у звіті, та інформацією штабу ООС, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об'єднаних сил та збройних формувань Російської Федерації, є підстави вважати, що зазначений обстріл населеного пункту Сентянівка, який зафіксований представниками СММ ОБСЄ, є фейковим або інсценованим з метою дискредитації ЗС України", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК зазначає, що вказаний факт інсценування обстрілу в черговий раз свідчить про цілеспрямовані дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації по загострення збройного конфлікту на Донбасі, небажання дотримуватися режиму припинення вогню і свідоме невиконання Мінських домовленостей.