Військовий загинув 28 травня / фото УНІАН

Наприкінці травня під час запеклого бою у районі Попасної зник безвісти сапер 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Борис Степанченко. Пізніше стало відомо, що його більше немає у живих.

В той день, 28 травня, Борис в складі групи саперів вирушив на бойове завдання в районі Попасної, пише "Обозреватель".

"27-го пройшла інформація, що сепаратисти почали проявляти підвищену активність на нашому напрямку. Хлопці запустили безпілотник, щоб подивитися, що та як. А сепари його збили. Упав він неподалік від наших позицій – в траву. І комбат сформував групу, яка повинна була розвідати місцевість, подивитися, чи можна цей безпілотник забрати. Адже це – "очі" наші... Зараз все зазеленіло, ярочки-лісочки... Можна підібратися дуже близько", – розповіли в бригаді.

Відео дня

Читайте такожВійна на Донбасі: ворожі обстріли не вщухають, окупанти зазнали втрат

Борис пішов першим. За роки війни на Донбасі встановлено безліч мін і розтяжок. Тому присутність у кожній групі сапера – питання виживання. І сапер завжди неодмінно йде попереду. Це допомагає захистити групу від підриву. Але не захищає від засідки ДРГ.

"Вони не дійшли до місця, де імовірно впав безпілотник, метрів триста, коли, як розповідав командир роти, пролунала автоматна черга. Борис впав. Зав'язався бій... Пораненого бійця забрати не змогли. Хлопці картають себе за це. Хоча всі ми розуміємо: в тих умовах при спробі забрати його під обстрілом – просто поклали б ще хлопців... Не було можливості забрати. Не було", – кажуть у бригаді.

Вже після закінчення бою зі спостережливої вежі українські бійці побачили, як на тій стороні на свою позицію бойовики повели людину із заламаними руками. Розібрати, чи це Борис Степанченко, з такої відстані неможливо. І лише через добу стало відомо: Борис Степанченко загинув.

Попередні результати судмедекспертизи, яку провели одразу після того, як забрали тіло, показали: причиною смерті стала куля, що влучила загиблому герою в печінку.

Рідні не зможуть востаннє поглянути на бійця: через довгі пошуки і ще більш тривалі переговори з тією стороною, тіло загиблого занадто довго перебувало під  сонцем. Тож поховають Бориса Степанченка в закритій труні.

Як повідомлялося, вночі 3 червня на Донбасі під час виконання завдань у зоні проведення операції Об'єднаних сил загинув військовослужбовець окремої десантно-штурмової бригади старший сержант Вадим Забава.