Кучма запропонував зняти блокаду з Донбасу / фото УНІАН

Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі на наступному засіданні розгляне питання про зняття економічної блокади з ОРДЛО.

Як передає ТАСС, про це повідомив спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдік після чергової зустрічі ТКГ в Мінську 5 червня.

"Ця пропозиція була зроблена Леонідом Кучмою, і це, дійсно, так. Вона була підтримана й представниками окремих районів Донецької та Луганської областей. Це питання буде винесено на розгляд засідання економічної підгрупи наступного разу", - цитує Сайдіка російське видання.

Відео дня

Читайте такожКучма пояснив, чому повертається до Тристоронньої контактної групи

Він вважає, що введення в березні 2017 року блокади Донбасу сприяло розриву відносин між сторонами. "Тому зараз треба працювати в протилежному напрямку. Зняття блокади - це був би великий прогрес", - зазначив Сайдік.

Як повідомила в коментарі Громадському прес-секретарка представника України в Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер, на переговорах ТКГ Кучма висловив позицію президента України Володимира Зеленського, яка полягає в тому, що економічна блокада Донбасу є проблемою і її треба вирішувати.

"Леонід Данилович наголошував на тому, що ця робота, цей шлях має бути дорогою двосторонньою", - сказала Оліфер, додавши, що поки з цього питання ніяких рішень ще не ухвалювали.

Раніше УНІАН повідомляв, що Тристороння контактна група мирного врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про новий механізм припинення вогню. Також під час засідань обговорювалися питання обміну військовополоненими.