REUTERS

Бойовики на Донбасі 28 разів порушували режим припинення вогню 7 червня. Про це повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил в Facebook 8 червня.

Читайте такожШтаб ООС: ЗСУ мають повне право на вогонь у відповідь, це навіть не обговорюється

Три порушення були вчинені з застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння артилерії калібрів 152 мм та 122 мм, а також мінометів калібру 120 мм.

Відео дня

"Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і автоматичної стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Двоє українських військовослужбовців 7 червня загинули, п'ятеро були поранені, сім отримали бойові травми, додали в штабі.

"На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки, двоє окупантів були знищені і ще один поранений", - йдеться в повідомленні.

З початку доби 8 червня бойовики порушили режим тиші один раз.

"Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню", - відзначили в штабі ООС.

Як повідомляв УНІАН, в ніч проти 7 червня проросійські бойовики обстріляли українські позиції з артилерії калібру 122 мм, забороненої Мінську домовленостями. Загинуло двоє бійців підрозділу "Азов", який входить до складу Національної гвардії України. Раніше повідомлялося про 11 постраждалих 7 червня українських бійців.