У Криму розгорнули три дивізіони зенітно-ракетної системи С-400 Міноборони / РФ

Російська Федерація протягом 2018 року в рамках переозброєння на території окупованого Криму розгорнула три дивізіони зенітноракетних систем С-400.

Про це йдеться у відповіді тимчасово виконуючого обов’язки заступника командира Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скібіцького на інформаційний запит УНІАН.

Читайте такожЕскалація на Донбасі: бойовики здійснили 18 обстрілів, чотири військових ООС отримали поранення

Відео дня

"У 2018 році у рамках переозброєння 31 дивізії ППО 4 армії ВГІС та ППО Південного військового округу Російська Федерація розгорнула на території окупованого Криму три дивізіони, на озброєнні яких перебувають зенітноракетні системи С-400", - йдеться у відповіді.

Крім того, зазначається, що під час військових навчань, що проводяться на території окупованого Криму, а також акваторії та повітряному просторі Чорного моря, російське командування тимчасово перекидає до півострова літаки різних типів з аеродромів Ростовської області та Краснодарського краю РФ.

"Останнім таким заходом було проведення у період 24 травня - 8 червня цього року авіаційних змагань "Авиадартс-2019", у яких брали участь більш як 50 літаків різних типів (у тому числі до 30 одиниць з території Росії). Після завершення змагань усі не кримські літаки повернулися до своїх пунктів постійного базування" - додали у розвідці.