Ілюстрація REUTERS

Російські окупанти від початку цієї доби вже шість разів обстріляли позиції Об’єднаних сил на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута.

Читайте такожВійськова делегація ЄС відвідала район проведення операції Об'єднаних сил (фото)

Відео дня

За його словами, на Луганському напрямку вночі ворог обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля населеного пункту Шуми – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а неподалік Південного – з автоматичних гранатометів.

Крім того, о 9:00 ранку з боку окупованого Доломітного розпочався ворожий обстріл позицій українських військ, обладнаних поблизу Травневого. Упродовж 25 хвилин противник випустив 5 мін калібру 82 мм, вів вогонь із гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Праута зазначив, що на Донецькому напрямку окупанти вночі та під ранок із 120-х мінометів обстріляли військовослужбовців ЗСУ, які виконують бойові завдання біля Павлополя та Авдіївки – на позиціях українських військ розірвалися 5 і 6 мін відповідно. А на підступах до Авдіївки з 8"40 до 9"00 російсько-окупаційні війська вели вогонь зі станкового протитанкового гранатомету.

"Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються", - додав речник Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, в суботу, 22 червня, збройні формування Російської Федерації 31 раз порушили режим припинення вогню, внаслідок чого один український військовослужбовець загинув, восьмеро отримали поранення.