У Станиці Луганській розпочався перший етап відведення сил / facebook.com/ato.news

Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі посол Мартін Сайдік закликав сторони на Донбасі успішно завершити розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської.

Читайте такожВолкер назвав "хорошим кроком" відведення українських сил у Станиці Луганській

Про це йдеться на сайті ОБСЄ. Сайдік привітав розпочатий 26 червня процес розведення сил і засобів у Станиці Луганській. "Висловлюю свою вдячність сторонам за прийняття необхідних для цієї важливої події рішень і настійно закликаю докласти всіх зусиль, щоб цей процес завершився успішно", - заявив Сайдік.

Відео дня

"Сподіваюся, що успішна реалізація даної операції в Станиці Луганській послужить каталізатором для подальших кроків з мирного врегулювання конфлікту на сході України, і, зокрема, для підтвердження прихильності надійному, стійкому і безстроковому перемир'ю", - зазначив спецпредставник ОБСЄ.

Як повідомляв УНІАН, 26 червня відбувся перший етап розведення сил і засобів на ділянці № 1 "Станиця Луганська". У штабі операції Об'єднаних сил запевнили, що процес розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської на лінії розмежування не послабляє оборонні можливості Збройних сил України. Також у штабі заявили, що українські підрозділи покращили становище і зайняли вигідні рубежі після розведення сил у районі Станиці Луганської.