На локалізацію пожежі пішло приблизно 8–10 годин / штаб ООС

У неділю, 30 червня, поблизу сіл Широкине та Бердянське, у районі проведення ООС, сталася масштабна пожежа, внаслідок чого детонували не розірвані снаряди.

Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожВ ОБСЄ офіційно підтвердили розведення сил в районі Станиці Луганської і демонтаж укріплених позицій

Відео дня

Загоряння сухої трави сталося поблизу сіл Широкине та Бердянське у Донецькій області.

«Боролися з вогнем власними силами. Гасили всім, що було під руками: гілками, лопатами. Не відомо від чого спалахнуло. Можливо, навмисний підпал. Масштаби великі: сухо та ще вітер сильній. В одному місці тільки загасили полум’я, воно виникло поруч і ще сильніше. Було важко гасити вогонь без спеціальної техніки, але якось за це не думалося. Ми швидко всі зібралися та погасили вогонь. На локалізацію пожежі пішло приблизно 8–10 годин», – розповідає військовослужбовець з позивним «Сержант».

За словами керівника військово-цивільної адміністрації сіл Широкине та Бердянське Олега Прилипка, не виключається варіант диверсії.

«Місцеві жителі села Бердянське ранком почали гасити пожежу, яка загрожувала їх будинкам та посівам. Повигоряла трава, посадки, щоб загасити таку велику пожежу військовим та рятувальникам ДСНС знадобилось більше восьми годин. Така пожежа загрожувала також населеним пунктам поблизу Бердянського», – повідомив він.