Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Російська Федерація не демонструє доброї волі для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як йдеться у повідомленні на сайті глави Української держави, президент України під час візиту до Канади провів зустріч зі спеціальним представником США Куртом Волкером.

Зокрема, Зеленський подякував Волкеру за все, що він особисто й адміністрація президента США Дональда Трампа роблять для допомоги Україні.

Відео дня

Читайте такожЗеленський: розведення сил у Станиці Луганській стало першим кроком до припинення вогню (відео)

У цьому зв'язку президент наголосив, що Україна повністю підтримує політико-дипломатичний шлях врегулювання конфлікту на Донбасі. Свідченням цього є «перезапуск» роботи українських представників у Тристоронній контактній групі, кроки у напрямку активізації «Нормандського формату» та розведення сил і засобів у Станиці Луганській.

Водночас, як заявив Зеленський, Росія не демонструє доброї волі для врегулювання конфлікту. Зокрема, РФ не підтримала запропоноване Україною «хлібне» перемир’я, тривають обстріли, у тому числі й автомобілів медичної допомоги, на тимчасово окупованій території Донбасу обмежується діяльність СММ ОБСЄ.