Едуард Лобода помер в лікарні від поранень, отриманих під час виконання бойового завдання / фото facebook.com/24th.brigade

На Донеччині у міській лікарні Курахового від отриманих поранень помер військовий Королівської бригади, старший солдат, 25-річний Едуард Лобода.

Майже добу медики намагались врятувати йому життя, але поранення виявились несумісними з життям, повідомляється на сторінці 24 ОМБр імені короля Данила у Facebook.

"Майже всьому навчився сам. Крім майстерності у своєму покликанні, був душею компанії і завжди готовим прийти на допомогу своїм побратимам. Користувався великим авторитетом у колективі, завжди йшов першим і повертався останнім. Не боявся брати відповідальність на себе" - згадують бійця побратими.

Відео дня

Читайте такожОбстріл санітарного авто ОС бойовиками: стали відомі імена загиблих (фото)

Військовий отримав поранення під час виконання бойового завдання, коли разом із побратимами забезпечував прикриття проміжків, де передбачалась дія диверсійно-розвідувальних груп противника. Протягом останнього місяця терористи, проникнувши в Мар`їнку, встановили міни на маршрутах військових і цивільних.

Зазначається, що група наших військових, яку очолював старший солдат Лобода, обрала правильний рубіж для протидії, що дозволило унеможливити проникнення ворожих диверсантів в район наших підрозділів.

"Вочевидь напередодні, противник встиг встановити на даному напрямку фугаси з новітніми датчиками руху російського виробництва. Едуард, який був попереду своєї групи, прикрив побратимів від вибуху, прийнявши весь удар на себе", - йдеться у повідомлення.

Раніше УНІАН повідомляв, що в обласній клінічній лікарні імені Мечникова в Дніпрі помер боєць зі Львівщини, за життя якого боролися 5 днів.