Зеленський призначив Павла Кириленка новим головою Донецької обласної державної адміністрації / фото ostro.org

Президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію, що родичі нового голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка проживають на окупованій території Донецької області.

Про це він сказав під час представлення нового голови ОДА в Краматорську, передає "Остров".

Читайте такожЗеленський сьогодні відвідає Донецьку область - ЗМІ

Відео дня

Зеленський зазначив, що зараз з'явилося багато інформації про те, що родичі Кириленка живуть в ОРДО, а його брат нібито "працює в ДНР, служить і так далі".

"Давайте я скажу. Дуже важлива ситуація. Ми всі розуміємо, що там живуть такі ж українці, як і ми. Ми повинні це пам'ятати. Звісно, у Паші... Можна говорити "Паша"? У Паші там сім'я, там батьки його. Вони українці, це їхня земля, вони не хочуть звідти переїжджати, це їхній вибір... Що стосується брата, то для Паші це болісне питання... З братом людина не розмовляє, так би мовити, з політичних розбіжностей. Сам Паша залишив ту територію, працює в Україні з моменту окупації цих територій. Багато розбитих сімей через війну. Він такий же українець, як і ми", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що Україна обов'язково поверне Донбас, через окупацію якого виникло багато розбитих сімей.

"Прошу не ділити нас. Люди, які живуть на тимчасово окупованих територіях, вони такі ж українці, дефектів у них немає", - сказав Зеленський.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський відбув з робочою поїздкою до Донецької області.