Зеленський виступає за припинення вогню на Донбасі / офіційне інтернет-представництво Президента України

Президент України Володимир Зеленський наголошує на необхідності паралельного завершення війни і відновлення Донбасу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у Краматорську під час представлення нового голови Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка.

«Питання, про що я невтомно повторюватиму і говоритиму - це припинення вогню... Ми хочемо все зробити і передаємо постійні сигнали з приводу припинення вогню», - заявив Зеленський.

Відео дня

«Я думаю, щоб вирішувати безліч питань, які пов'язані з гуманітарними, соціальними місіями на Донбасі, нам не треба весь час говорити, що ті винні, винна війна. Ми зобов'язані це зробити паралельно. Паралельно закінчувати війну і паралельно думати про наших людей і дійсно відновлювати Донбас», - сказав він.

Читайте такожЗеленський відреагував на загибель двох українських військових за останню добу

Крім того, Зеленський анонсував проведення восени великого інвестиційного бізнес-форуму в Маріуполі для відновлення Донбасу.

«Ми запрошуємо туди інвесторів з усіх країн. У Канаді я приділив цьому 19 зустрічей, ми і з діаспорою говорили. У Німеччині, у Франції зустрічався з бізнесом і пояснював, як це важливо сьогодні інвестувати в Донбас, щоб на тимчасово окупованій території люди бачили, що у нас дійсно змінюється країна», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, 3 липня Зеленський на конференції з питань реформ в Україні в Торонто заявив, що на відновлення Донбасу потрібно більш як 10 млрд євро.