Зеленський пообіцяв відновити міст у Станиці Луганській / facebook.com/ato.news

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

Читайте такожУ МінТОТ розповіли, як живе Станиця Луганська після відведення сил та засобів

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський заявив під час спільної з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером прес-конференції в Києві.

Відео дня

«Обидві сторони розвели (війська – УНІАН), потім ми запропонували будівництво цього мосту (в Станиці Луганській – УНІАН), нам нічого не треба від тієї сторони. Ми готові, у нас є гроші - є гроші в бюджеті, є пропозиції наших західних партнерів. Але для того, щоб побудувати міст, треба щоб та сторона демонтувала бетонні укріплення. Вони сказали на останньому «Мінську», що їм на це технічно буде потрібно десь 8-10 днів», – заявив він.

Водночас Зеленський зауважив, що українська сторона готова до демонтажу своїх укріплень дуже швидко, за дві-три доби, але це має бути паралельний процес.

«Ми будемо недовго чекати, у нас немає часу. Ви б бачили, що там з людьми відбувається, як вони плачуться, вони нас дуже просили це зробити…тому я вам чесно скажу, ми будемо чекати тиждень, максимум 8 днів, і якщо ми не побачимо демонтажу з тієї сторони, ми почнемо будувати міст. Я думаю, що ми до цього готові. Будувати можуть цивільні люди. У нас є ідеї, як це дуже швидко зробити. Ми пообіцяли людям, що впродовж місяця ми побудуємо і вирішимо це питання», - наголосив президент.

Також Зеленський заначив, що запропонував голові Луганської ОДА, щоб людей, які перетинають міст у Станиці Луганській безкоштовно підвозили до нього на електрокарах або автобусах.

«Будемо чекати найближчого «Мінська». Хочеться рухатися швидше, ніж дипломатія», - додав президент.