Правоохоронці затримали колишнього співробітника МВС, якого завербувала російська ФСБ / СБУ

Військовою прокуратурою Полтавського гарнізону спільно зі слідчими слідчого відділу та оперативниками відділу контррозвідки УСБУ в Полтавській області викрито на державній зраді жителя Кременчука.

Читайте також"Гіркін – лише поплічник": генерал СБУ пояснив, кого в першу чергу варто судити за катастрофу МН17

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Встановлено, що вказана особа протягом 2016-2019 років з метою нанесення шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та обороноздатності, економічній та інформаційній безпеці України передавала відомості щодо суспільно-політичної, соціально-економічної та військової ситуації в Україні працівникам ФСБ Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

За такі дії він отримував грошову винагороду від спецслужби держави-агресора.

В ході обшуків у нього вилучено предмети злочинної діяльності та 9 тис. дол., а також 4 900 російських рублів, здобутих злочинним шляхом.

Наразі правоохоронці повідомили громадянину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років.

На даний час складено та подано до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляється на сайті СБУ, співробітники спецслужби встановили, що мешканець Полтавщини, колишній працівник органів МВС України, був завербований у 2014 році на матеріальній основі на території тимчасово анексованого Криму.

СБУ

Оперативники СБ задокументували, що виконуючи  завдання російської спецслужби зловмисник через особисті зв’язки  здійснював збір розвідувальної інформації щодо діяльності військових частин, національно-патріотичних рухів на Полтавщині. Він також передавав росіянам списки мобілізаційного резерву, а також добровольців і волонтерів регіону, які приймали участь в АТО/ООС.