Президент України Володимир Зеленський презентував мобільні житлові модулі для військових в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, презентація відбулась на території Міністерства оборони у Києві.

За словами Зеленського, було поставлене завдання поліпшити умови проживання військових на Донбасі.

«Підготовлені мобільні хатинки для військових. Там усе є найголовніше: кондиціонери, підігрів – пічка на зиму, мобільні пральні, це і техніка дуже класна, Bosch, є туалети, є душ, щоб військові себе відчували нормальними людьми. Вони і є нормальні люди, я маю на увазі, щоб були і нормальні умови», - заявив він.

Читайте такожМодульні містечка для переселенців з Донбасу перетворюються на "депресивні гетто" – журналісти

Президент повідомив, що всього для військових в ООС необхідно 200 модульних комплексів, з яких 30 уже є, а ще 10 будуть виготовлені найближчим часом. «Я думаю, що до кінця цього року виконаємо цю задачу», - сказав він.

За словами Зеленського, ці мобільні житлові модулі призначені як для першої, так і для другої лінії оборони на Донбасі.

Своє чергою міністр оборони Степан Полторак зауважив, що «тут є різні варіанти (мобільних житлових модулів – УНІАН). Залежно від того місця, де вони будуть застосовуватись, буде мінятись комплектація. Якщо є небезпека життя наших військових, вони будуть заглиблюватись в землю і конструктивно будуть змінюватись для того, щоб особовий склад не отримував ураження, а навіть там, де вони будуть закопуватись, є інженерні засоби захисту, яким буде захищатись особовий склад навіть проти диверсійних груп, які можуть зайти вглиб наших територій».