Бойовики готуються до наступу / REUTERS

Окупаційні війська на Донбасі проводять інтенсивні заходи бойової підготовки наступальних дій.

Читайте такожПутін може піти з Донбасу після компромісів - екс-депутат Держдуми

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу, посилаючись на дані Головного управління розвідки.

Відео дня

«Попри заяви керівництва Росії та підконтрольних йому російських окупаційних адміністрацій про готовність мирного врегулювання збройного конфлікту на Сході України, у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ проводяться інтенсивні заходи бойової підготовки за наступальною тематикою», - сказав він.

За його словами, зокрема, з 5 серпня розпочато навчання ротних тактичних груп російських окупаційних військ на бойових машинах піхоти, посилених танками та артилерією, під час яких відпрацьовуються питання подолання (форсування) водних перешкод на тактичному фоні з етапом бойової стрільби.

Гуцуляк додав, що російське командування планує завершити зазначені заходи підготовки до кінця серпня.

Як повідомляв УНІАН, у районі проведення операції Об'єднаних сил в Донецькій і Луганській областях з 00:01 21 липня встановлений режим тиші". У штабі ООС підкреслили, що підрозділу Об'єднаних сил будуть адекватно відповідати" на ворожі обстріли у разі порушення окупантами режиму припинення вогню. Попри це, обстріли українських позицій бойовиками продовжуються.