Ілюстрація / REUTERS

Протягом доби, 9 серпня, на Донбасі бойовики шість разів порушили режим припинення вогню. Терористи обстрілювали позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомили у прес-центрі ООС.

Читайте такожОкупанти сьогодні стріляли по силах ООС на Луганщині та Приазов’ї

Відео дня

Окупанти вели прицільний вогонь у смузі "Схід":

поблизу Лебединського – зі стрілецької зброї;

поблизу Верхньоторецького – з автоматичного гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї;

двічі неподалік Талаківки – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні шість разів:

неподалік Золотого-4 – з великокаліберного кулемета;

поблизу Оріхового – з протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета.

За минулу добу втрат з нашого боку не зафіксовано.

Нагадаємо, у ніч проти 21 липня між українськими військовими та бойовиками, яких підтримує Росія, оголошено стале "хлібне" перемир'я, про що було домовлено на перемовинах у Мінську. Цей режим діятиме уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях. Він передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння. 

Уранці 21 липня в районі міста Щастя Луганської області у результаті вибуху невідомого пристрою загинули двоє військових і отримали поранення ще двоє. 

6 серпня поблизу Павлополя Донецької області чотири військовослужбовці ЗСУ загинули в результаті обстрілу бойовиками "ДНР". Президент Зеленський провів нараду 7 серпня за участі начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака і секретаря РНБО Олександра Данилюка.

Він зателефонував президенту РФ, щоб той вплинув на ту сторону, щоб вони припинили вбивство українців. Окрім цього, другим питанням була необхідність розмінування територій.

"Нам треба скоротити терміни будівництва мосту в Станиці Луганській", - сказав він. Також президенти обговорили звільнення полонених.