Постанова була розроблена Міністерством у справах ветеранів / фонд "Повернись живим"

Уряд прийняв постанову «Про Єдиний державний реєстр ветеранів війни».

Як повідомляє прес-служба Міністерства у справах ветеранів, постанова була розроблена цим міністерством для забезпечення реалізації закону про Єдиний державний реєстр ветеранів війни.

Читайте такожПсихолог в допомогу: реалії соціально-психологічної адаптації ветеранів

Відео дня

«Постанова Кабміну визначає порядок створення, ведення, доступу до відомостей Єдиного державного реєстру ветеранів війни та порядку одержання інформації з інших реєстрів та інформаційних баз даних щодо фізичних осіб для внесення відомостей до реєстру», - пояснила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

Постановою затверджується положення про Єдиний реєстр ветеранів війни, яким встановлюється, що це єдина державна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збирання, реєстрації, накопичення, зберігання, захисту і знеособлення інформації щодо осіб, якими згідно з функціоналом опікується Міністерство у справах ветеранів.

«Отже, зроблено всі необхідні кроки для нормативно-правового врегулювання розробки реєстру - закон, підзаконні акти. Технічні вимоги до техзавдання підготовлені. Наступним є підготовка техзавдання, яке має отримати фінансову підтримку наших міжнародних партнерів. Після цього відбудеться розробка і створення ІТ-системи реєстру», - наголосила Фріз і додала, що сьогодні було ухвалено протокольне доручення уряду Мінфіну про фінансове забезпечення Мінветеранів.