Волкер заявив, що люди, які живуть на Донеччині і які постраждали від конфлікту, не забуто / УНІАН

 Спеціальний представник США у справах України Курт Волкер наголошує, що мир на Донбасі залежить від згоди Росії відновити територіальну цілісність України.

Про це спецпредставник США сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

Він заявив, що люди, які живуть на Донбасі і які постраждали від конфлікту, не забуті. "Ми би так хотіли бачити момент, коли вони налагодять нормальне життя", - зауважив Волкер.

Відео дня

Читайте такожОкупанти розмістили на Донбасі гаубиці, протитанкові гармати, "Гради" і танки - ОБСЄ

"Ми щиро хочемо, щоб було знайдено рішення. Росія залишається головним рушієм цього конфлікту, вона керує військовими силами, розвідкою, економікою, здійснює контроль за місцевими структурами. І якщо Росія лише погодиться, щоб територіальна цілісність України була відновлена, був би мир. Була б можливість відновити економіку. Було б об’єднання сімей. Було б усе, що ми хочемо бачити, щоб повернути нормальне життя", - наголосив спецпредставник США.

"Я сподіваюся, що, зрештою, Росія це зробить. Не думаю, що те, що Росія робить в Україні, окуповуючи ці території, хоч якось відповідає російським інтересам. Як на мене, насправді це завдало шкоди Росії і допомогло згуртувати Україну як державу. Національна ідентичність в України сильніша, ніж будь-коли; прозахідна, проєвропейська, пронатовська ідентичність в Україні теж сильніша, ніж будь-коли. І тому я не думаю, що те, що Росія робить, їй допомагає. І в будь-якому випадку, сподіваюсь, вони врешті зупиняться і ми зможемо повернути мир людям, які там живуть", - сказав Волкер.