Росіяни не погодили демонтаж своїх захисних споруд / facebook.com/mvs.gov.ua

Українська сторона припинила демонтаж фортифікаційних споруд біля Станиці Луганської через зволікання окупантів.

Про це інформує прес-служба Операції об’єднаних сил.

Читайте такожОкупанти блокують виїзд студентів за межі Донбасу через нестачу "гарматного м'яса" на передовій

Відео дня

Зазначається, що українські військові об 11 годині 20 серпня почали розбирати захисні конструкції на ділянці розведення №1, як було заявлено на передодні СММ ОБСЄ та Російської Федерації.

Однак росіяни демонтаж не погодили. Крім того, окупанти зі зброєю не допускають українську сторону до проведення ремонтних робіт.

"Варто наголосити, що блокування окупаційною адміністрацією робіт в Станиці Луганській в черговий раз свідчить про небажання російськими найманцями та їхніми збройними формуваннями розпочати практичні заходи по демонтажу фортифікаційних споруд на своїй території та в подальшому надати можливість перейти до реальних дій по ремонту зруйнованої частини мосту", – йдеться у повідомленні.

До слова, українці розібрали блокпости, як було вказано в пунктах розведення збройних формувань. Водночас терористи досі зволікають із демонтажем бетонних захисних споруд.

Як повідомляв УНІАН, 16 липня заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко заявив, що під час зустрічі радників лідерів "нормандської четвірки" представник РФ Владислав Сурков зобов’язався "вплинути" на бойовиків щодо демонтажу фортифікаційних укріплень для відновлення мосту в Станиці Луганській.

18 липня представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний повідомив, що учасники групи ухвалили рішення щодо ліквідації фортифікаційних споруд в районі мосту в Станиці Луганській та його відбудови.

23 липня було створено робочу групу з відновлення мосту, до її складу увійшли представники Мінінфраструктури, "Укравтодору", Міноборони, МінТОТ, Мінрегіонрозвитку, Держприкордонслужби, Луганської ВЦА, проектних та експертних організацій.

29 липня урядова робоча група узгодила параметри плану-графіку робіт з відновлення мосту.

31 липня у Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовилися з 1 серпня розпочати розмінування територій, прилеглих до мосту у Станиці Луганській.