В СММ заявляють про ознаки військової присутності в зоні безпеки на Донбасі / ілюстрація: twitter.com/relictdon

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що зафіксували на окупованих територіях Донбасу зосередження гаубиць і танків.

Як повідомляється у звіті місії станом на 19:30 19 серпня, оприлюдненому сьогодні на сайті ОБСЄ, місія продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Мінським меморандумом, а також Комплексом заходів із виконання Мінських угод і доповненням до нього щодо відведення танків з озброєнням калібру до 100 мм.

Читайте такожБойовики зірвали демонтаж укріплень біля Станиці Луганської і блокують ремонт мосту – СЦКК

Відео дня

Зокрема, з порушенням визначених координат відведення важкого озброєння у неконтрольованих урядом України районах Донбасу 17 серпня "безпілотний літальний міні-апарат СММ помітив вісім самохідних гаубиць (2С1, "Гвоздика", 122 мм) і три буксирувані гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) на полігоні біля Тернового (57 км на схід від Донецька)".

Окремо сказано, що на цьому самому полігоні міні-безпілотник СММ помітив 29 танків (13 Т-64 і 16 Т-72) та дві самохідні артилерійські гармати (2С9 «Нона-С», 120 мм).

Також в СММ заявляють про ознаки військової присутності та присутності військового типу в зоні безпеки на Донбасі.

Так, 17 серпня безпілотник СММ помітив 12 бойових машин піхоти (БМП-1), один БТР-70 та одну інженерну машину розгородження поруч з Кругликом (65 км на південний захід від Луганська).

Разом з тим, 19 серпня безпілотник СММ поруч з населеним пунктом Пришиб (34 км на північний захід від Луганська) помітив 8 імовірно бойових броньованих машин.

Як повідомляв УНІАН, протягом минулої доби, 19 серпня, бойовики на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню.