Ілюстрація / REUTERS

Колишній депутат Держдуми Російської Федерації Ілля Пономарьов відкидає варіант ескалації військового конфлікту на Донбасі, зазначивши, що для Кремля окуповані території – і так "головний біль".

Про це він заявив під час чату на Главреді.

"Я не бачу причин для розвитку подібного сценарію. Навпаки, вважаю, що зараз як ніколи можливо домовитися з Росією про здачу Донбасу. Кремль хоче зняти з себе цей головний біль в обмін на нормалізацію відносин із Заходом і, хоча б часткове, скасування санкцій", - заявив Пономарьов.

Відео дня

Читайте такожЄ сигнали про швидке завершення війни на Донбасі - екс-президент України

Екс-депутат Держдуми вважає, що Зеленському вдасться повернути окуповані території без істотних поступок президенту РФ Володимиру Путіну.

"Ніщо не заважає цьому конфлікту і далі існувати в "замороженому" стані, але все-таки якщо українська сторона виявить наполегливість і переговорну майстерність, я думаю, президент Зеленський свою обіцянку світу зможе стримати без істотних поступок з боку України", - вважає Пономарьов.

Нагадаємо, раніше Ілля Пономарьов заявив, що для України є прийнятні компроміси з Донбасу, які дозволили б піти звідти президенту РФ Володимиру Путіну.