Росія вийшла з СЦКК у грудні 2017 року / фото sprotyv.info

Повернення Росії до Спільного центру з контролю і координації сторін (СЦКК) буде шкодити не тільки самому процесу врегулювання ситуації на Донбасі, а й національним інтересам країни.

Таку заяву  зробив ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан, передає «Обозреватель».

Читайте такожОкупанти знову заблокували початок ремонту мосту у Станиці Луганській – СЦКК

Відео дня

"Ми прекрасно пам'ятаємо, чому Росія пішла з цієї СЦКК – бо українська сторона і ОБСЄ викрили в її складі діяльність спецслужб Російської Федерації, перш за все, Головного розвідувального управління Генштабу. Ці співробітники працювали в основному на терористичні "ЛДНР", зливали їм інформацію і завдавали шкоди процесу врегулювання ситуації", – підкреслив генерал.

На його думку, включення в СЦКК Росії "не додасть позитивних перетворень в контексті реалізації Мінських домовленостей на основі безумовного дотримання національних інтересів України".

У контексті ініціативи Кучми Богдан зазначив: "У роботу Мінської групи я б все-таки влив свіжу кров. Тому що Леонід Данилович уже втомився, і він відверто говорив про це раніше. Я б на його місці не брав на себе цю ганьбу, схиляючи Україну до якихось капітулянтських деструктивних рішень".

Раніше прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила: "Українська сторона поставила питання про повернення російської сторони в Спільний центр з контролю і координації сторін".