Ілюстрація REUTERS

З 16 травня по 15 серпня на Донбасі загинули 8 мирних громадян, ще 60, серед яких 9 дітей, були поранені.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер заявила під час презентації доповіді місії про ситуацію з правами людини в Україні.

"За тримісячний період, охоплений доповіддю, 8 осіб (4 чоловіків, 4 жінок) загинули в зв'язку з конфліктом, 60 отримали поранення, серед них 9 дітей", - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські військові зазнали втрат на Донбасі

За даними місії, 56 осіб отримали поранення в результаті артилерійських обстрілів, обстрілів стрілецькою зброєю і легким озброєнням. Зокрема, як зазнається у доповіді, 46 обстрілів були зафіксовані на території, що контролюється озброєними групами, 9 жертв були зафіксовані на території, контрольованій урядом, а одна - на нейтральній території, і всі ці жертви могли бути спричинені діями озброєних груп. Крім того, 3 цивільні особи загинули та 9 отримали поранення через міни та вибухонебезпечні залишки війни по обидва боки лінії зіткнення.

Також у доповіді зазначається, що всього за час війни на сході України станом на 15 серпня загинули щонайменше 3 тисяч 339 цивільних осіб.

«Три місяці, охоплені доповіддю, були відзначені найменшою кількістю жертв серед цивільного населення в порівнянні з аналогічними періодами всіх попередніх років конфлікту. Проте люди, які отримали поранення, поховали близьких або втратили свої домівки, досі не отримали компенсацію за ці непоправні втрати", - наголосила Богнер.

Як повідомляв УНІАН, 16 вересня, збройні формування Російської Федерації та її найманці 23 рази порушили режим припинення вогню.