Боєприпаси розміщують на колишніх заводах та розграбованих підприємствах / ghall.com.ua

Росія через неконтрольовані ділянки кордону продовжує поставляти з'єднанням окупаційних військ на Донбасі зброю та боєприпаси, в тому числі, пошкоджені корозією, що загрожує масовою детонацією в місцях їхнього зберігання.

Читайте такожКремль: Домовлятися про розміщення на Донбасі миротворців необхідно з представниками «ЛДНР»Як повідомив під час брифінгу речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк, про це свідчать дані Головного управління розвідки Міноборони.

«Росія продовжує поставку з’єднанням і частинам 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ зброї та боєприпасів через неконтрольовані ділянки кордону. При цьому, окремі партії завезених з РФ артилерійських боєприпасів і ракет пошкоджені корозією, що становить небезпеку їх детонації у місцях зберігання», - сказав він.

Відео дня

За словами Гуцуляка, рішенням командування російських окупаційних військ боєприпаси, що непридатні до застосування, заборонено зберігати на складах ракетно-артилерійського озброєння.

«Вони розміщуються на тимчасово обладнаних майданчиках колишніх заводів та розграбованих окупантами підприємств і майже не охороняються. Зазначена практика окупантів зберігання боєприпасів і вибухових речовин призводить до чисельних випадків пожеж і детонацій. Для запобігання акціям протесту, у разі нещасних випадків із загибеллю людей російські адміністрації завчасно поширюють дезінформацію про терористичну діяльність підрозділів Об’єднаних сил, щоб мати змогу перекласти вину і уникнути відповідальності за злочини проти місцевого населення», - заявив речник Міноборони.

Також він підкреслив, що підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Як раніше повідомляв УНІАН, з початку війни на Донбасі уряд Німеччини надав Україні фінансову допомогу на майже 1,4 мільярда євро.