Турчинов пояснив своє бачення демілітаризації / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі 5-го каналу.

"Коли ми говоримо про демілітаризацію, це не означає, що ми повинні звільнити населений пункт, і зокрема Широкине. Ідеться про те, щоби в місті Широкине зробити постійно діючий пункт спостерігачів ОБСЄ", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО пояснив, що спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ працюють за графіком з 7 годин до 17 годин, об'їжджаючи територію, і потім після 17 годин, коли вони від'їжджають на відпочинок, бойовики розпочинають вогонь, який продовжується до 7годин ранку, коли спостерігачі ОБСЄ знову повертаються до роботи.

Читайте такожЗахарченко відмовився від демілітаризації Широкиного

"Саме тому, ми вимагаємо, щоби в таких центрах ескалації, саме ескалації з боку російсько-терористичних угрупувань були постійно діючі пункти ОБСЄ", - зазначив Турчинов.

Також, він додав, що коли йде мова про Широкине у відповідності з Мінськими угодами, то цей населений пункт є під контролем виключно України. "У випадку заведення туди постійно діючого пункту ОБСЄ, спостерігачів ОБСЄ, контроль над містом будуть мати українські міліціонери, тобто, українська міліція бере повний контроль над містом, в тому числі і над тою частиною, де окопалися терористи", - відзначив секретар РНБО.

За його переконанням, "тільки в цих умовах ми можемо говорити, що наші бойові частини відійдуть там на кілометр для того, щоби демілітаризувати зону, і для того, щоби припинити можливість для провокацій з боку російсько-терористичних угрупувань".