Повернення території воєнним шляхом підтримує майже чверть українців / фото УНІАН

Більш ніж половина українців виступають за невоєнні заходи з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це свідчать передані УНІАН результати соціологічного дослідження групи «Рейтинг».

Читайте такожЗМІ дізналися моторошні подробиці загибелі 21-річної військової на Донбасі (фото)

Відео дня

«Більше половини опитаних підтримують невоєнні заходи з врегулювання питання окупованого Донбасу: 34% виступають за припинення військових дій і визнання цих територій тимчасово окупованими, замороження конфлікту, 23% – за надання цим територіям статусу автономії у складі України», - йдеться в результатах.

Натомість, за даними соцопитування, 23% українців виступають за продовження воєнних дій до повного відновлення української влади на всьому Донбасі й лише 6% – за відділення цих територій від України.

Зазначається, що воєнний шлях вирішення питання має найбільшу підтримку серед мешканців заходу країни, надання автономії окупованим територіям – на півдні та сході. В електоральному розрізі найбільше симпатиків автономії окупованого Донбасу серед прихильників партії «Опозиційна платформа – За життя», воєнного вирішення питання – серед симпатиків «Європейської Солідарності» та «Голосу».

Опитування проводилось 21-25 вересня у формі особистого інтерв’ю (face-to-face). Дослідження охопило 2000 респондентів з числа населення України. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

Як повідомляв УНІАН, переважна більшість українців – 68% опитаних громадян – вважають Росію країною-агресором відносно України.