REUTERS

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 15 разів порушили режим припинення вогню.

Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що противник обстріляв позиції підрозділів ОС із гранатометів різних систем, протитанкового ракетного комплексу, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Також, з метою нанесення максимальної шкоди військовослужбовцям Об’єднаних сил, противник застосував безпілотний літальний апарат (БПЛА) з підвісом для скидання гранатометних пострілів», - інформує прес-центр.

Згідно з повідомленням, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив 7 обстрілів позицій ОС: неподалік Новогнатівки з напрямку Стили – з великокаліберних кулеметів; поблизу Миколаївки з напрямку Докучаєвська – з автоматичного гранатомета; неподалік Новотроїцького з напрямку Докучаєвська – з великокаліберних кулеметів; двічі поблизу Павлополя з напрямків Українського та Верхньошироківського – зі стрілецької зброї, а також із застосуванням БПЛА з підвісом для скидання гранатометних пострілів; неподалік Авдіївки з напрямку Спартака – з ручного протитанкового гранатомета; поблизу Новогригорівки з напрямку Біла Кам’янка – з протитанкового ракетного комплексу, станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

Читайте такожПонад половина українців виступають за невоєнне припинення війни на Донбасі

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив 8 обстрілів позицій Об'єднаних сил: неподалік Кримського з напрямку Сентянівки – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; в районі Зайцевого – з ручного протитанкового гранатомета; поблизу Катеринівки з напрямку Молодіжного – зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета; неподалік Південного з напрямку "Шахта ім. Гагаріна" – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; поблизу Новолуганського з напрямку Доломітного – з міномета калібру 82 мм; неподалік Золотого з напрямку Первомайського – зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета; поблизу Новгородського з напрямку Залізна Балка – з автоматичного гранатомета та великокаліберного кулемета; неподалік Троїцького з напрямку Калинового – зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета.

«Впродовж поточної доби втрат внаслідок ворожих обстрілів серед особового складу Об'єднаних сил не було», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня окупанти 13 разів порушили режим припинення вогню. За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів серед особового складу Об'єднаних сил не було.