Розведення сил було заплановано на 7 жовтня / УНІАН

Сьогодні в Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі не змогли домовитися про розведення сил у Золотому і Петровському.

Як повідомляє БЕЛТА, про це сьогодні заявив спеціальний представник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік за підсумками чергового засідання.

Спецпредставник ОБСЄ сказав, що ситуація з безпекою в зоні конфлікту і питання розведення сил і засобів у Золотому і Петровському були сьогодні основними темами переговорів у Мінську.

Відео дня

Читайте такожУкраїна в ТКГ назвала умови для відведення військ з лінії розмежування

Зокрема, розведення сил було призначено на 7 жовтня на минулому засіданні ТКГ, але станом на сьогодні не вдалося його втілити. "Тим не менш, сьогодні вони підтвердили прихильність виконанню цього рішення. Сподіваюся, що у найближчий час ми дійсно побачимо втілення його в життя", - сказав Сайдік.

Разом з тим, Сайдік з жалем констатував, що "не може позитивно оцінити дотримання режиму припинення вогню, число порушень різко зросло".

"У зв'язку з цим ще раз наполегливо звертаюся до сторін і закликаю їх, усвідомлюючи політичну і гуманітарну відповідальність перед цивільним населенням, зробити все необхідне для забезпечення стійкого перемир'я", - заявив Сайдік.

Читайте такожУчасники маршу "Ні капітуляції" озвучили вимогу до Зеленського (фото)

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську домовилися про початок розведення військ у Петровському і Золотому.

Відповідно до домовленостей, сторони мають відвести свої війська і озброєння на відстань одного кілометра від лінії розмежування.

Розведення мало розпочатися 7 жовтня за умови дотримання протягом семи днів режиму тиші, проте бойовики продовжують вести обстріл.

7 жовтня керівник МЗС України Вадим Пристайко заявив, що розведення сил в районі Петровського і Золотого відкладається через обстріли контрольованими Росією бойовиками.