Ілюстрація REUTERS

Російські окупанти продовжують направляти у "сіру зону" на лінії розмежування на Донбасі диверсійні групи для мінування місцевості та обстрілів українських позицій.

Читайте такожНе мав родичів і близьких: стало відомо ім’я загиблого на Донбасі захисника

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки оборонного відомства.

"Командири передових підрозділів російсько-окупаційних військ продовжують практику безконтрольного направлення у т.зв. "сіру зону" диверсійно-розвідувальних груп, сформованих з числа прибулих у ході останньої ротації найманців, для мінування місцевості та обстрілів позицій Об'єднаних сил", - зазначив Праута.

Окремо він повідомив, що "на обладнаних на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях полігонах під керівництвом інструкторів з підрозділів спеціального призначення збройних сил Російської Федерації проводиться інтенсивна бойова підготовка розвідувальних підрозділів з'єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів".

Зокрема, окупанти планують провести "змагання розвідників".

"Характерно, що з метою нав'язування особовому складу хибних традицій і посилення антиукраїнських настроїв, церемонію нагородження переможців цих змагань заплановано провести 5 листопада – під час урочистих заходів з нагоди чергової річниці заснування радянської розвідки", - повідомив Праута.