СММ помітила на кордоні чергові похоронні мікроавтобуси / фото ОБСЄ, Альфред Купперс

У Спостережній місії ОБСЄ, яка базується на російських прикордонних пунктах пропуску «Гукове» і «Донецьк» у Ростовській області (РФ), що межують з окупованою частиною Донбасу, заявляють, що помітили перетин українсько-російського кордону двома похоронними мікроавтобусами.

Читайте такожОкупанти гатять по українських військових із забороненої зброї, за добу – 16 порушень "тиші"

Як йдеться в оприлюдненому сьогодні тижневому звіті місії, за звітний період спостерігачі у двох різних випадках помітили похоронні транспортні засоби.

Відео дня

25 жовтня об 11.28 місія помітила, як кордон з РФ в Україну перетнув мікроавтобус Volkswagen з українськими номерними знаками та написом російською мовою "Похоронные услуги". У салоні мікроавтобуса були помічені двоє осіб. Спостерігачі не мали можливості побачити, чи перевозив цей транспортний засіб труну.

Того ж дня о 14.12 місія зафіксувала мікроавтобус Mercedes Sprinter з російськими номерними знаками та написом збоку російською мовою "Похоронные услуги". Цей транспортний засіб перетнув кордон з РФ в Україну і в салоні були помічені двоє осіб. У цьому випадку місія також не змогла побачити, чи перевозив цей мікроавтобус труну.