Підсумки роботи ТКГ за останній період відкрили шлях до зустрічі у "нормандському форматі" / фото УНІАН

Підсумки роботи Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі за останній період відкрили шлях до зустрічі у "нормандському форматі" за участю лідерів України, Франції, Німеччини та РФ, на якій може відбутися погодження "дорожньої карти" для встановлення миру на сході України.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Підсумки роботи ТКГ за останній період відкрили шлях до зустрічі у "нормандському форматі" на найвищому рівні, де, на думку Леоніда Кучми, можливе погодження "дорожньої карти" досягнення миру в Україні", - заявила Оліфер.

Відео дня

Читайте такожВ штабі ООС підтвердили розведення військ біля Золотого

Вона нагадала, що сьогодні Тристороння контактна група отримала інформацію про початок розведення сил і засобів на ділянці в районі Золотого.

"Відповідно до Рамкового рішення ТКГ від 2016 року наступним кроком повинно стати розведення сил та засобів на ділянці в районі н.п. Петрівське - за умови 7-денного дотримання режиму тиші", - наголосила Оліфер.

Водночас вона заявила, що поза межами цих ділянок безпекова ситуація залишається напруженою.

"Безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території України вказано у мандаті місії, і ми вимагаємо забезпечення допуску патрулів СММ до всієї території ОРДЛО", - наголосила прес-секретар Кучми.