Наступним кроком повинно стати розведення сил та засобів на ділянці в районі н.п. Петрівське / фото mil.gov.ua

29 жовтня Тристороння контактна група у Мінську погодила дату розведення сил та засобів у населеному пункті Петрівське за умови дотримання тиші протягом семи днів.

Після того, як місія ОБСЄ підтвердила початок розведення військ, Мінські переговори перервали. А спецпредставник ОБСЄ у тристоронній контактній групі Мартін Сайдік вийшов до журналістів й привітав спробу розмежування, передає ТСН.

Читайте такожЗеленський відреагував на розведення військ біля Золотого

Відео дня

Після цього почали обговорювати розведення військ у Петрівському і після завершення переговорів у кулуарах зазначали, що домовилися навіть про дату розведення у Петрівському, однак воліють її не називати, щоб не було провокацій.

Сайдік також підтвердив, що про розведення у Петрівському контактна група говорила, однак яких домовленостей було досягнуто – не повідомив.

Як повідомила своєю чергою прес-секретар голови української делегації в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками зустрічі, "наступним кроком повинно стати розведення сил та засобів на ділянці в районі н.п. Петрівське – за умови 7-денного дотримання режиму тиші". 

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня в районі населеного пункту Золоте-4 о 12.00 розпочався процес розведення сил і засобів з обох сторін від лінії розмежування.