В СЦКК пояснили основну мету процесу розведення сил / фото facebook.com/pressjfo.news

В штабі операції Об'єднаних сил наголосили, що жодних територій під час розведення Україна не здає, а підрозділи Збройних сил України не залишили жодного населеного пункту.

Читайте такожКомандувач ООС: ЗСУ готові захистити цивільних в разі провокацій окупантів біля Золотого

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив керівник української сторони Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, полковник Олександр Борщевський на брифінгу з питань початку розведення сил та засобів на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області.

Відео дня

"Як такого розведення чи відведення військ немає... Всі населені пункти де були географічно, там і залишаються, підрозділи ЗСУ не залишили жодного населеного пункту", - підкреслив він.

Борщевський зазначив, що основна мета розведення - створення безпечної зони у два кілометри на цій ділянці, щоб забезпечити безпеку людей у разі відкриття КПВВ "Золоте".

Він висловив сподівання, що КПВВ все ж таки відкриється та наголосив, що ситуація з розведенням у Золотому схожа на розведення у Станиці Луганській у червні.

"Я наголошую, що з початку розведення у червні в Станиці Луганській не відбулося жодного обстрілу. Чому - ідея дуже проста - щоб військовослужбовці, які знаходяться на позиціях, фізично не бачили один одного... Загальна відстань між ними стала два кілометри, тому що одні на кілометр відсунулись і другі на кілометр. Територій ніяких не здано, але військовослужбовці один одного не бачать. Тому, як слідує з практики, обстріли тут припиняються. Нема необхідності їх здійснювати, саме це забезпечило відкриття КПВВ і мирний прохід людей", - наголосив полковник.

За словами командувача Об’єднаних сил, генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, розведення відбувалось під контролем безпілотних літальних апаратів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які стежили, щоб усі "військовослужбовці" незаконних збройних формувань вийшли за межі ділянки розведення.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 жовтня, в районі населеного пункту Золоте-4 о 12.00 розпочався процес розведення сил і засобів з обох сторін від лінії розмежування.