Ілюстрація / REUTERS

Росія хоче домогтися розведення сил і засобів по всій лінії зіткнення на Донбасі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав на спільній з генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером прес-конференції в Москві.

"Ми рухаємося в правильному напрямку, але треба довести всі ці дії до кінця, а по-друге, це лише три невеликих пункти, а ми хочемо домогтися розведення сил і засобів по всій лінії зіткнення і, звичайно ж, припинити порушення режиму припинення вогню" , - сказав він.

Відео дня

Лавров нагадав, що домовленість про розведення засобів стосується лише трьох ділянок - Станиці Луганської, Петровського та Золотого - і була досягнута більше трьох років тому на саміті "нормандської четвірки" в Берліні.

Читайте такожУ штабі ООС розповіли, скільки триватиме процес розведення сил біля Золотого

"З того часу всі ці роки за "режиму Порошенка" створювалося враження, що він хоче не розводити сили і засоби, а розводити світове співтовариство, кажучи сучасною російською мовою, і всіляко вигадував вправні причини, які відсували початок найперших кроків з розведення сил і засобів. З приходом президента Зеленського ситуація дійсно змінилася", - зазначив Лавров.

"В Станиці Луганській розведення, нехай і не одразу і не просто, але відбулося. Розпочалося розведення сил і засобів у Золотому. Дійсно, національні батальйони, так звані добровільні, де ультрарадикали зібралися, заявляють, що вони нікуди не підуть і не будуть випускати Збройні сили України. Але ми сподіваємося, що президент Зеленський, як верховний головнокомандувач, забезпечить виконання своїх наказів", - додав Лавров.