СММ зафіксувала постріли в районі Петрівського / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що зафіксували постріли в межах ділянки розведення в районі Петрівського і поза нею.

Про це йдеться у звіті місії.

Читайте такожООС: ворог обстрілював українські позиції 16 разів, поранений військовий

Відео дня

Зокрема, 9 листопада СММ зафіксувала початок процесу розведення сил і засобів на ділянці розведення в районі населеного пункту Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька), а 10 листопада продовжували фіксувати продовження процесу розведення.

Так, у звіті йдеться, що 9 листопада, "здійснюючи моніторинг приблизно за 500 м на північний захід від Петрівського, спостерігачі чули 20 вибухів невизначеного походження та 1 чергу з великокаліберного кулемета - усе орієнтовно за 6–8 км на північний захід (за оцінкою, поза ділянкою розведення, але в межах 5 км від її краю)". Крім того, перебуваючи в Петрівському, команда місії бачила, як у західному напрямку пролетів безпілотний літальний апарат малого радіуса дії, який не належав СММ.

Разом з тим, 10 листопада, "перебуваючи на західному краї Петрівського та в Богданівці, спостерігачі чули 12 пострілів зі стрілецької зброї на відстані відповідно 1 км на південь, південний захід і 2–3 км на південний схід (усі, за оцінкою, у межах ділянки розведення)".

"Здійснюючи моніторинг орієнтовно за 2 км на північ від Петрівського, члени патруля СММ чули 10 пострілів зі стрілецької зброї за 1–2 км на південний захід (визначити, на ділянці розведення чи поза нею, не вдалося). Перебуваючи там же, спостерігачі також чули 3 вибухи невизначеного походження та 1 постріл зі стрілецької зброї орієнтовно за 3–5 км на захід і 1–2 км на південь, південний схід відповідно (усе, за оцінкою, поза ділянкою розведення, але в межах 5 км від її краю)", - йдеться у звіті.