Передислоковано 42 військових, 48 одиниць озброєння та 3 БМП / фото УНІАН

На ділянці в районі Богданівки і Петрівського завершився перший етап розведення сил і засобів, під час якого 42 військових, 48 одиниць стрілецької зброї та 3 одиниці БМП змінили тактичне положення.

Про це у коментарі УНІАН повідомив начальник прес-центру штабу операції Об'єднаних сил Андрій Агеєв.

Читайте такожМісія ОБСЄ зафіксувала постріли на ділянці розведення сил біля Петрівського

Відео дня

«В рамках виконання заходів, в рамках розведення на ділянці №3 в районі населених пунктів Петрівське – Богданівка сьогодні, 12 листопада, до 12.00 завершилась третя доба, під час якої 42 військових, 48 одиниць стрілецької зброї та 3 одиниці БМП змінили тактичне положення», - заявив він.

«Сьогодні з 12.00 до 12.00 наступної доби (13 листопада – УНІАН) українська сторона інформує ОБСЄ через МЗС про виконання першого етапу розведення сил та засобів», - зауважив Агеєв.

Крім того, за його словами, протягом цієї доби представники ОБСЄ проведуть перевірку, верифікацію здійснених заходів.

«Вже наступного дня, тобто завтра, 13 листопада, з 12.00 почнеться практична фаза розмінування ділянки», - додав він, зазначивши, що за повідомленням ОБСЄ, заходи відбуваються в дзеркальному порядку.

Як повідомляв УНІАН, Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі узгодила питання про початок відведення сил і засобів у районі Петрівського 9 листопада о 12.00.

Раніше розведення поблизу Петрівського було заплановане на 8 листопада, але, як заявили у штабі ООС, процес зірвала ворожа сторона.