Російські військові доповідають Путіну про ситуацію на Донбасі / фото: amurburg.ru

У Кремлі знову заявили, що на окупованому Донбасі немає російських військ, але російські військовослужбовці отримують звідти інформацію за своїми «каналами».

Про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання власного кореспондента УНІАН у РФ, які саме військові повідомляють президенту Володимиру Путіну про те, що Україна нібито продовжує вести обстріл на лінії зіткнення з окупованих Донбасом, якщо офіційна позиція Кремля полягає в тому, що російських військ нібито там немає.

«Російських військ там немає. Їх не було і немає. Але це не означає, що наші військові не мають каналів з отримання інформації щодо прилеглих регіонів до наших кордонів. Це абсолютно нормальна практика», - сказав Пєсков.

Відео дня

Читайте такожОкупанти вчора гатили по силах ООС навіть після того, як погоджувались припинити вогонь

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада Путін заявив, що військові доповідають йому про ситуацію на лінії зіткнення на Донбасі.

«Мені ще вчора військові доповідали: обстріли з української сторони тривають», - сказав Путін.

За словами Путіна, він розраховує, що не буде повернення «у ці сірі зони», і там не з'являться українська Нацгвардія і поліція.

«Так, звичайно, на цих територіях потрібно підтримувати порядок, але ми всі добре знаємо, що українська Національна гвардія значною мірою була сформована з так званих націоналістичних батальйонів», - підкреслив Путін.

На його думку, якщо вони туди повернуться, «нічого хорошого з цього не вийде, і тут же буде дзеркальна відповідь з боку ополчення« Л/ДНР».

Як заявив Путін, такі дії мають здійснюватися тільки за погодженням з представниками «Л/ДНР».

Як відомо, раніше Путін неодноразово заявляв, що російських військ на окупованій частині Донецької та Луганської областей немає.