За словами секретаря РНБО, "розведення має бути з розумом" / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олексій Данілов запевняє, що окупанти не мають можливості швидко захопити українські території після розведення сил на трьох ділянках на Донбасі.

Читайте такожОБСЄ підтвердила завершення розведення сил у Золотому (відео)Як передає кореспондент УНІАН, про це Данілов сказав на засіданні Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію», відповідаючи на запитання про ризики у районах на лінії розмежування, де відбулося розведення сил і засобів.

За його словами, перш ніж розпочати розведення у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському, його перший заступник генерал-полковник Михайло Коваль «майже місяць провів на тій території». Данілов додав, що Коваль вивчав ситуацію і розробляв план заходів із запобігання потенційним небезпекам.

Відео дня

«На сьогодні немає можливості у наших ворогів швидко захопити ту чи іншу територію, робити ті чи інші речі. Я можу сказати, що так, ми – за розведення, але розведення має бути з розумом, це розведення має бути в наших інтересах, це розведення має гарантувати нам, що негативні наслідки цього розведення для України будуть рівні нулю. Якщо цього не буде, ніякого розведення бути не може», – наголосив Данілов.

При цьому він також зазначив, що не на всіх ділянках фронту можна здійснювати розведення сил та засобів.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил в районі Станиці Луганської відбулось у червні, поблизу Золотого – наприкінці жовтня. 9 листопада розпочалось, а 11 листопада було завершено розведення сил і засобів у районі Богданівки та Петрівського.

Розведення сил і засобів на трьох ділянках на лінії розмежування було однією з умов для проведення зустрічі лідерів країн «нормандського формату».