У Мар'їнці знеструмлено близько 260 приватних будинків  / фото УНІАН

Ремонтні бригади не можуть відновити електропостачання близько 60 будинків у Мар'їнці, оскільки російські окупанти не дають гарантій дотримання режиму припинення вогню.

Як повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Facebook, 25 листопада сильними поривами вітру було обірвано лінії електропередач, внаслідок чого знеструмлено близько 260 приватних будинків у Мар'їнці.

Читайте такожЗСУ просунулися у Мар'їнці, наблизившись до Донецька — журналіст (відео)

Відео дня

Українські ремонтні бригади оперативно відновили подачу електроенергії до 200 будинків. Але ще близько 60 господарств, на вулицях Тельмана та Жовтневій, залишаються знеструмленими.

"Станом на 14.00 30 листопада гарантій дотримання режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації так і не надано. Без цього ремонтна команда АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» та піротехнічний підрозділ ДСНС України не можуть усунути причини відсутності електроенергії. Виведені з ладу лінії електропередач знаходяться у секторах ведення вогню збройних формувань РФ", - йдеться у повідомленні.

Також сказано, що українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), через Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, збройним формуванням РФ було подано запити щодо надання ними гарантій припинення вогню.

"Останній запит надіслано сьогодні, 30 листопада", - сказано у повідомленні.