REUTERS

З 2020 року окупанти не братимуть на "військову службу" старших за 45 років осіб та розірвуть контракти з "військовослужбовцями" віком від 50 до 55 років.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Максим Праута, посилаючись на дані української розвідки.

Він зазначив, що російське окупаційне командування продовжує здійснювати заходи, спрямовані на підняття рівня бойової готовності частин і підрозділів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Відео дня

Читайте також"Люди шоковані": окупанти накрили вогнем Мар'їнку (фото)

Зокрема, з наступного року в російсько-окупаційних військах планують змінити порядок проходження "військової служби" в частині, що стосується граничного віку перебування особового складу на службі.

Так, окупаційному командуванню наказано до березня 2020 року розірвати контракти з "військовослужбовцями" віком 50-55 років, у залежності від займаних ними посад.

Крім того, "військовим комісаріатам" на тимчасово окупованій території у Донецькій і Луганській областях видано розпорядження про заборону приймати на "військову службу" осіб, старших 45 років.

Водночас, за даними розвідки, російська окупаційна адміністрація посилює пропагандистську роботу в системі “військово-патріотичного і фізичного виховання” молоді та юнацтва шляхом розбудови розгалуженої структури громадських організацій за зразком російської “Юнармії”.

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Зафіксовано і ворожий вогонь з озброєння БМП.