Ілюстрація / @shelomovskiy

Російська Федерація приховано перемістила на окупований Донбас колону військової техніки, і зокрема бронетехніку, артилерійське озброєння та вантажну автомобільну техніку.

Про це повідомив речник Міністерства оборони полковник Максим Праута на брифінгу з посиланням на дані Головного управління розвідки оборонного відомства.

Читайте такожОкупанти сьогодні двічі вгатили по силах ООС

Відео дня

"Керівництво Російської Федерації попри заяви про нібито підтримку мирних ініціатив України, нарощує матеріально-технічне забезпечення окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях", - сказав він.

Зокрема, з початку грудня через неконтрольовану ділянку кордону залізничним транспортом туди доставлено близько трьох тисяч тонн пально-мастильних матеріалів.

Також минулого тижня з РФ приховано переміщено колону військової техніки: бронетехніки, артилерійського озброєння та вантажної автомобільної техніки з особовим складом і матеріально-технічними засобами військового призначення.

"Водночас командування Збройних сил Російської Федерації продовжує використовувати тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях як випробувальний полігон. На озброєння з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійського корпусів продовжують надходити експериментальні зразки зброї та спорядження російського виробництва для дослідної експлуатації в бойових умовах", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, збройні формування Російської Федерації продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, розміщуючи військову техніку з порушенням ліній відведення.