Голова МЗС України Вадим Пристайко / фото УНІАН

У Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі сьогодні вирішили не погоджувати новий режим припинення вогню, а підтримувати оголошений у липні "режим тиші".

Про це міністр закордонних справ України Вадим Пристайко сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Сьогодні ми хотіли отримати запевнення в тому, що буде оголошено нове перемир'я. Натомість було прийнято рішення, що давайте будемо продовжувати те перемир'я, яке було оголошено в липні, і зробимо його краще", - сказав Пристайко.

Відео дня

Він нагадав, що за час цього перемир'я, починаючи з липня, на Донбасі загинуло 40 людей.

Читайте такожЗа два тижні на Донбасі зафіксували до 9 тисячі порушень перемир'я – ОБСЄ

"Саме тому ми хотіли, щоби це було перемир'я, яке гарантував президент Путін. Ми просто пам'ятаємо, що один раз було перемир'я, яке гарантував президент Російської Федерації, - і протягом 25 днів не було жодного обстрілу. Ми цінуємо цю можливість, коли наші люди не гинуть. Ми розраховували на це. Натомість рішення, на жаль, не було доведено, тобто, та інформація, яка йшла з Москви, ми розраховували, що буде вплив, він не спрацював", - пояснив Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, раніше Пристайко заявляв, що у Мінську Тристороння контактна група має домовитися про нове перемир'я на Донбасі з 20-21 грудня.

17 липня Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі за результатами переговорів у Мінську заявила про підтримку відновлення режиму припинення вогню на сході України з опівночі 21 липня.