Ілюстрація REUTERS

На Донбасі сьогодні внаслідок прицільного ворожого обстрілу дістав поранення військовослужбовець Збройних сил України.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час щоденного прес-брифінгу щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте такожУкраїнські військові випадково розкопали таємний бункер бойовиків на Донбасі (відео)

Відео дня

За його інформацією, від початку поточної доби, 24 грудня, російсько-окупаційні війська продовжили порушення режиму припинення вогню, здійснивши 6 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил, один із них відбувся з порушенням Мінських угод.

«За наявною інформацією, внаслідок прицільних ворожих обстрілів отримав поранення один наш захисник. Воїна доставлено до військового мобільного госпіталю», - зазначив Гуцуляк і додав, що стан здоров’я пораненого бійця лікарі оцінюють як задовільний.

Щодо обстрілів Гуцуляк уточнив, що окупанти вночі, з 02:35, протягом півгодини, вели обстріл із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по захисниках н.п. Березове.

З 06:35, протягом години, терористи двічі обстріляли українських воїнів у районі Новолуганського, випустивши 9 мін калібру 82 мм.

Також, застосовуючи гранатомети та стрілецьке озброєння, бойовики вели провокаційні обстріли в районах н.п. Кримське, Світлодарськ та Шуми.

«Наші герої вели адекватні оборонні дії, застосовуючи легке піхотне озброєння», - зазначив речник Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби, 23 грудня, окупанти 7 разів порушили режим припинення вогню. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було.