Чотирьох підозрюваних можуть видати бойовикам / Фото: 0629.com.ua

Чотирьох підозрюваних у справі про захоплення будівлі Маріупольського ГУВС у травні 2014 року Жовтневий районний суд відпустив з-під варти під особисті зобов'язання.

Як повідомляє 0629, всі четверо написали заяви з проханням про включення до списку обміну на незаконно утримуваних бойовиками та РФ українців.

Видання уточнює, що мова йде про групу терористів під керівництвом екс-міліціонера по кличці "Мангуст", які при захопленні будівлі міськуправління міліції також взяли заручників. При звільненні будівлі загинули 13 українських силовиків, терористи також понесли втрати.

Відео дня

Затриманим - Дружиніну, Стрельниковичу, Скрипнику та Бірюкову - інкримінують умисне вбивство, створення терористичного угруповання, зберігання зброї. На окремих засіданнях суду вони вели себе зухвало, одягали георгіївські стрічки.

Читайте такожСуд звільнив з-під варти донецького бізнесмена, обвинуваченого у вбивстві 10 військових на Донбасі

Проти обміну сьогодні на суді виступила тільки одна жінка - мати загиблого міліціонера Михайла Єрмоленка. Вона вимагала від суду довести розслідування до кінця. Вона звинуватила суд у навмисному затягуванні процесу (суд у справі банди Мангуста не збирався, як мінімум, протягом 2017 і половини 2018 року).

Однак адвокат обвинувачених Віталій Омельченко заявив Тетяна Єрмоленко, що серед тих, хто сидить на лаві підсудних, вбивці її сина немає.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні російські ЗМІ назвали дату можливого обміну - неділя, 29 грудня.