Тепер у Станиці залишився один міст / Фото: Луганська ОДА

У Станиці Луганській неподалік однойменного контрольного пункту в'їзду-виїзду на лінії розмежування розібрали тимчасовий обхідний міст через річку Сіверський Донець.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Як зазначено у повідомленні, з початком функціонування нового мосту доступ до тимчасового було припинено. 

Відео дня

"Тимчасовий обхідний міст відкрили 4 жовтня 2019 року, щоб не обмежувати можливість перетину лінії розмежування під час ремонту основного мосту. Люди ним користувалися до 20 листопада включно", - пояснили в адміністрації.

Після відкриття відремонтованого мосту було вирішено залишити допоміжний на декілька тижнів. "Однак конструкція була розрахована саме на тимчасове користування. Більш тривале функціонування додаткового мосту могло призвести до просідання конструкції, збудованої на березі річки, що загрожувало безпеці громадян", - зазначають в ОДА.

І додають, що міст розбирали упродовж грудня та на початку січня.

Тимчасовий міст демонтували / Фото: Луганська ОДА

Нагадаємо, в Станиці Луганській відкрили відновлений пішохідний міст. Офіційна церемонія відкриття відбулася 20 листопада за участю президента України Володимира Зеленського та послів Франції та Німеччини. 

Раніше УНІАН повідомляв, що відкриття мосту привітали у посольстві США в Україні, а також посол Франції. Етьєн де Понсен заявив, що подія є важливим кроком вперед для цивільного населення.