Ілюстрація / REUTERS

Підконтрольні Росії бойовики вкотре не пропустили патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ через свій блокпост біля села Верхньошироківське на півдні Донецької області на тимчасово окуповану територію.

Про це українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє у Facebook.

Читайте такожБойовики встановили камеру в районі розведення біля Золотого - ОБСЄ

Відео дня

«За даними звіту СММ ОБСЄ від 8 січня 2020 року, представники збройних формувань Російської Федерації "знову відмовили патрулю місії у проїзді на тимчасово окуповану територію через блокпост біля населеного пункту Верхньошироківське (кол. Октябрь) на півдні Донецької області», - зазначається у повідомленні.

Українська сторона СЦКК додала, що через цей блокпост здійснюється проїзд у район, у якому, згідно з пунктом 5 Меморандуму про виконання положень Протоколу за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи від 19 вересня 2014 року, заборонено розміщувати важке озброєння і військову техніку.

"На блокпосту біля населеного пункту Верхньошироківське з початку грудня 2019 року по теперішній час представниками місії зафіксовано 40% від загальної кількості обмежень свободи пересування патрулів місії у зазначений район. Такі дії можуть мати на меті приховати заборонену діяльність збройних формувань Російської Федерації, зосередження, пересування або підготовку військ", - наголошується у дописі.

Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін звертає увагу представників збройних формувань РФ на не припустимість перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ.